Așa ne place

Aganciabur sau ciorbă de urechiușe/Ángádzsábur leves

RO

Această supă este o mâncare tradițională caracteristică comunității armenești. La toate marile sărbători, la nunți, botezuri sau la înmormântări, preparatele tradiționale armenești nu lipsesc de pe mese.

Urechiușele folosite în ciorba de hurut sunt o variantă autohtonă de tortellini. Hurutul, condimentul tradițional armenesc realizat din lapte fermentat, pătrunjel și țelină este ingredientul special pentru ciorba cu urechiușe.

Această variantă este puțin diferită de cel tradițional, se poate prepara mai repede, dar gustul este tot atât de desăvârșit.

Ingrediente:

O ceapă de mărime mijlocie, 5-6 buc de cartofi, 15 buc de ciuperci champignon, 350 de g de tortellini, 3 l de apă, 2 buc de hurut, sare după gust, un pachet de bază de supă armenească, 3 linguri de ulei, 3 linguri de legume uscate

Mod de preparare:

Se călește ceapa mărunțită în ulei, se tai ciupercile jumătate, apoi pe felii subțiri se pune peste ceapă. Se toarnă apa, se pun cartofii tăiați cubulețe, se pune baza de supă și legumele uscate. Când cartofii sunt aproape fierți, se pune și tortellini, care se fierbe după descriere. Se mai adaugă sare după gust. Se dizolvă bucățile de hurut într-un bol, cu apă, până la omogenizare, apoi adăugăm în supă.

 

Poftă bună!

 

HU

Ez a leves egy hagyományos örmény leves. Minden nagyobb családi rendezvény, esküvő, keresztelő vagy temetés elmaradhatatlan étele.

A hagyományos töltelék „fülek“, egy eredeti, hagyományos tortellini. A hurut, egy hagyományos erjesztett tejből, petrezselyemzöldből és zellerlevéllel készült ételízesítő.

Ez a recept eltér a hagyományostól, hamarabb elkészíthető, de a végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók:

Egy közepes hagyma, 5-6 db krumpli, 15 db csiperke gomba, 350 g tortellini, 3 l víz, 2 db hurut, só, ízlés szerint, egy tasak örmény levesalap, 3 ek olaj, 3 ek szárított zöldség

 

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk apróra, a gombát félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük, megdinszteljük az olajon. Felöntjük a vízzel, beletesszük a felkockázott krumplit, hozzáadjuk a levesalapot és a szárított zöldségeket. Amikor a krumpli majdnem megfőtt, beletesszük a tortellinit, a leírás szerint megfőzzük. Ízlés szerint még sózzuk. A hurutokat vízzel elkeverjük, majd a leveshez adjuk.

 

Jó étvágyat!