Bine ai venit pe pagina Helyénvaló!

Cunoaște-ne!

Prin crearea unor instituții alternative, oamenii pot face multe pentru a schimba caracteristicile sistemului. Calea către acest lucru începe la nivel local, unde indivizii și comunitățile își pot folosi conștiința pentru a construi noi instituții care să conducă la bunăstarea umană și ecologică și să schimbe caracteristicile sistemului.

– Magnuson –

Helyénvaló

Compania Helyénvaló este o instituție alternativă, care încearcă să întruchipeze idei noi în lumea afacerilor. Este inovativă, deoarece este creată de Fundația Civitas, deoarece vede producătorii și cumpărătorii ca parteneri, dorește să ajute colaborarea acestora, este inovativă, deoarece își selectează cu atenție furnizorii, și oferă doar produse sezoniere cumpărătorilor. Totodată această companie este inovativă, deoarece oferă o afacere etică vizitatorilor.

Cei care doresc să conducă o afacere etică, trebuie să devină organizații ecologice, care să fie atente la generațiile viitoare și să servească membrii societății. Etica în afaceri nu este doar un lux pentru societățile dezvoltate, ci o condiție pentru supraviețuirea întreprinderilor în fața crizei ecologice, sociale și financiare a secolului XXI.

– Zsolnai –

Proiectul Helyénvaló

Fundația Civitas lucrează în mod consecvent timp de 25 de ani pentru sustenabilitatea și evoluția mediului rural.

Cu proiectul Foodhub și magazinul Helyénvaló Fundația Civitas pentru Societatea Civilă dorește să ofere sprijin producătorilor locali în a facilita accesul produselor pe piață.

Dorim să conștientizăm producătorii să creadă în produsele lor, să conșientizeze că cercul consumatorilor conștienți care doresc să utilizeze produsele locale adecvate este în creștere.

Acești consumatori votează în favoarea produselor locale, deoarece acestea sunt sănătoase, ecologice, reflectând tradițiile, consolidează coeziunea socială și spiritul comunitar, contribuind la dezvoltarea identității de sine, și sunt, de asemenea, conștienți de faptul că achiziționarea acestora contribuie la conservarea spațiului rural, la dezvoltarea unei viziuni prospere.

Programul este finanțat de Fundația Româno-Americană (http://www.rafonline.org/).

  • În cadrul proiectului vor fi implementate următoarele activități:
    • Deschiderea magazinului de produse locale din Odorheiu Secuiesc, unde majoritatea produselor „cumsecade” locale  (produse în aproximativ 50-70 km), produse agricole și alimentare de calitate pot fi găsite într-un singur loc.
    • Crearea și consolidarea parteneriatul cu producătorii locali;
    • Instruire, consiliere, activități de marketing prin care îi ajutăm pe producători să îndeplinească cerințele pieței și a siguranței alimentare pentru a-și vinde produsele cu ușurință;

Prin intermediul evenimentelor noastre educative dorim să conștientizăm consumatorii de valoarea și importanța produselor locale și rolul acestora în creșterea vieții economice a spațiului rural.

Noi contribuim la crearea unui parteneriat între producător și consumator.

Explicație profesională

Termenul „cumsecade” apare ca adjectiv în proiect. Produsul „cumsecade” este manufacturat de producători locali, care produc pe o rază de maximum 70 km de Odorheiu Secuiesc.

Produsul “cumsecade” este proiectat în mod rezonabil, conștient, utilizând moderat resursele naturale, minimalizând deșeurile, folosind cu înțelepciune munca intelectuală.

Antreprenorul/producătorul “cumsecade”se caracterizează prin următoarele: preocupare aprofundată, generozitate, cooperare, umanism, etică.

Este corect tot ce e caritabil, sănătos și „cumsecade”

Produsele Cumsecade

  • sprijină economia locală și regională
  • asigură un nivel de bază al alimentării
  • oferă oportunități de angajare și crează de locuri de muncă
  • prin ofertele de produse autentice, tradiționale, originale, durabile, sezoniere sau alte caracteristici bine apreciate de populația locală, sporesc coeziunea socială și spiritul comunității, încurajează comportamentul ecologic, încurajează participarea activă a localnicilor
  • prin vânzarea produselor locale, consumatorii și producătorii se află într-un contact mai strâns unul cu celălalt, dezvoltând o relație de încredere
  • datorită vânzărilor, sistemele de producție devin mai sustenabile din punct de vedere ecologic, este mai scurtă transportul produselor

Colegii noștri

Gyergyujfalu_Molnar_Judit_SM-e1615314460807

Molnár Judith

director program
bobe

Bara Erzsébet

asistent proiect
Orsi

Debreci Orsolya

manager magazin
meli

Benedek Melinda

vânzătoare
DSC_0006

Csiki Kinga-Katalin

vanzatoare