Bibliotecă

Prezentație protecția consumatorului – Reguli de etichetare a produselor

Fogyasztóvédelmi előadás
Fogyasztóvédelmi előadás

Fogyasztóvédelmi előadás

Raport privind prezentația protecția consumatorilor

Locul desfășurării: Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Odorheiu Secuiesc, Str. Solymossy  Nr. 29.
Data prezentării: 07.03.2018, 16:00-18: 00
Parteneri: Helyenvaló SRL, Grădina de plante medicinale din Ardeal
Referenți: Dezső Márk, Președinte al Oficiului Județean Harghita al Asociației Patronatelor Naționale și Laurențiu Moldovan, Directorul Județean Harghita al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Număr de participanți: 28

Scurt rezumat

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a fost înființată în 1992, iar principalele sarcini ale acesteia sunt controlul național, rezolvarea problemelor raportate și controalele tematice la nivel local, de ex. sezon de iarnă control resorturi de schi. Este responsabilitatea sa informarea întreprinderilor (gratuit), și nu, în primul rând, impunerea de pedepse.

În cazul unui produs expirat, trebuie să returnați produsul în locul unde acest produs a fost achiziționat. Dacă un produs achiziționat are o problemă, în termen de 15 zile de la anunțare, vânzătorul este obligat să repare produsul, în cazul în care nu poate repara produsul trebuie să îl livreze unul nou cumpărătorului.

În cazul cumpărăturilor online, cumpărătorul are dreptul să returneze produsul achiziționat fără explicații în termen de 14 zile de la cumpărare, distribuitorul trebuie să ramburseze banii cumpărătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.