Már első látogatásra feltűnik, hogy más, mint a többi bolt. Nagyon sok hely van még a boltban a kistermelők számára. A termelői piacon való értékesítés, illetve az üzletben való értékesítés jogszabályi elvárásai különbözőek. Több elvárásnak kell eleget tegyenek a kistermelők, ha a bolton keresztül szeretnék értékesíteni portékáikat. De nekünk van türelmünk és kivárjuk ezt a folyamatot, sőt segítjük is. A fogyasztókat pedig arra buzdítjuk, hogy jelezzék igényeiket: melyek azok a termékek, amelyekre szükségük van, amit  meg szeretnének vásárolni?  Mi beszerezzük!

A Helyénvaló bolt azért más, mint a többi, mert mind a fogyasztók, mind a termelők partnereink. Nekünk az a fontos, hogy minél rövidebb úton egymásra találjanak.

A háttérben a webshopot is elindítottuk, az internetes rendelés lehetőségével és a gyors kiszállítással megkönnyítve a vásárlók dolgát.

A környéken élő termelők fel kell fedezzék a boltban való értékesítés előnyeit, mérlegeljenek, hogy megéri-e számukra az engedélyek beszerzése, az időspórlás (hisz nem kell piacozzanak), a tárolási lehetőség, a bolt mássága.

A fogyasztóknak/vásárlóknak meg kell tanulni a türelmet, a visszajelzést, hogy olyan árut tudjunk beszerezni, amit meg is vásárolnak. Vendégkönyvünket használni kell, hisz az ott kapott visszajelzések segítenek jobbá tenni a boltot.

A Helyénvaló munkatársaknak pedig egyensúlyt kell tartani a két célcsoport között, és ott segíteni, ahol igény van rá.

A Helyénvaló bolt nyitvatartása: hétköznapokon 9:00-18:00 óra között, szombaton 9:00-14:00óra között