Înghețată de casă, fără aparat de făcut înghețată
Vara e musai să încerci să prepari propria ta înghețată, cu ingrediente sănătoase. Dar dacă nu ai fructe proaspete, nu-i nicio problemă, îți oferim o alternativă.
De fapt, această rețetă de înghețată pe baza de iaurt nici măcar nu conține zahăr! Pentru preparare e suficient să adaugi miere după gust și gem de casă și garantat o vei savura bine.
Iată rețeta pe care trebuie să încerci și nu numai vara:
Ingrediente:
50 dkg iaurt grecesc
3 linguri de miere https://helyenvalo.ro/product-category/mez-es-meheszeti-miere-si-apicole/
3 linguri de gem de fructe https://helyenvalo.ro/?s=gem+f%C4%83r%C4%83+zah%C4%83r&post_type=product
o lingură de extract de vanilie
Mod de preparare:
Combină toate ingredientele într-un robot de bucătărie, până când devin o pastă omogenă. Pune-l într-un bol din inox și acoperă-l cu folie alimentară.
Dă înghețata la congelator pentru 45 de minute, după care amestecă bine și pune înapoi. În următoarele 2 ore din 30 de 30 de minute amestecă înghețata. Această procedură este necesară pentru a obține o consistență mai ușoară și cremoasă.
Înainte de servire cu 15-20 minute, scoate-l din congelator și pune-l în frigider.
Este foarte important sa adaugi mierea, pentru o consistenta ușor de servit.
Savurează-l cu plăcere!
Házi fagylalt egyszerűen, fagylaltgép nélkül
Nyáron ki kell próbálnod egy saját készítésű házi fagyit, egészséges hozzávalókból. Ha nincs éppen a kívánt gyümölcsnek szezonja, az sem baj, van megoldásunk arra is. Ez a joghurt alapú fagyi nem tartalmaz hozzáadott cukrot sem! Elkészítéséhez még mézre, illetve házi lekvárra lesz szükséged és az eredmény tényleg finom lesz.
Íme a recept, amit ki kell próbálnod, nem csak nyáron!
Hozzávalók:
50 dkg görög joghurt
3 ek méz https://helyenvalo.ro/product-category/mez-es-meheszeti-miere-si-apicole/
3 ek gyümölcslekvár https://helyenvalo.ro/?s=gem+f%C4%83r%C4%83+zah%C4%83r&post_type=product
egy kk vanília kivonat
Elkészítés:
Minden hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverjük egy műanyag lapáttal, majd robotgéppel habosra keverjük. A keveréket egy fémtálba kanalazzuk, befedjük fóliával és 45 percre a fagyasztóba tesszük.
A tálat kivesszük a fagyasztóból, és alaposan átkeverjük a masszát. Ismét letakarjuk, és visszatesszük a fagyasztóba 2 órára. Közben kb. 30 percenként átkeverjük a készülő fagylaltot, hogy krémes és levegős legyen.
A kész fagylaltot a tálalás előtt 15-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből, áttesszük a hűtőszekrénybe, hogy kissé megpuhuljon.
Fontos a méz hozzáadása, mert attól érjük el azt az állagot, hogy könnyen kanalazható legyen.