Rakott káposzta
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 fej savanyú káposzta, kb 1 kg, 2 csésze főtt rizs. 350 g sonka, 200 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, tejföl a tálaláshoz Veszünk egy 25 cm X 35 cm zománcozott tepsit. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon kb 15 perc alatt megdinszteljük. Felvágjuk a sonkát és a szalonnát 2cmX2cm kockákra. Megolajozzuk a tepsit, majd a szalonna felét beleszórjuk, ráteszünk egy réteg káposztát. Erre tesszük a rizs felét, majd egy réteg sonkát, ismét rizst, legvégül a többi káposztát. A tetejét megszórjuk a maradék szalonnával. Befedjük alumínium fóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45-60 percre. Jó étvágyat! |
Varză în straturi
Ingrediente pentru 4-6 persoane: 1 varză murată aprox 1 kg, 2 căni pilaf, 350 g de șuncă, 200 g slănină afumată, 1 dl ulei, smântână pentru servit Se ia o tavă de copt emailată de aprox. 25 cm X 35 cm. Varza murata se taie fidelută si se amestecă cu puțin ulei, se călește timp de 15 minute într-o tigaie. Se taie șunca și slănina în cubulețe de 2cmx2cm Se pune puțin ulei pe fundul vasului și jumătate din slănină. Se distribuie jumătate din cantitatea de varză pe tavă. Continuați cu un strat de orez. Se pune un strat de șuncă. Continuați cu un strat din restul orezului si cu varza rămasă. Pulverizați pe deasupra cu puțin ulei si răsfirați slănina afumată tăiat bucățele. Se pune o folie de aluminiu peste tavă. Se dă vasul la cuptor la 200 grade timp de 45-60 de minute. Poftă bună! |