My Cart
39,00 lei
Helyénvaló Helyi Bolt | Egy helyen nagyon sok helyi termék
Kosár “Feketeribizli lé Majláth 700 ml” a kosárba helyezve

Alma, petrezselyem, zeller, citromfű natúrlé 2L – Elfruct

25,00 lei

Leírás

Termelő

Elemer Pro Video KFT - Elfruct

Esélyt látok a gyümölcsfeldolgozásban.

Csíkszentmártonon, üzemeltettem be 2016 őszén az alma, murok, cékla, körte és ribizli préselésére, pasztőrözésére, zacskózására alkalmas gépsort.

Brassói születésű vagyok, ott végeztem erdészeti tanulmányaimat, s habár a tanult szakmámban nem dolgoztam soha, a tanultak révén megmaradt a természet szeretete. Amikor 2003-ban Csíkszeredába költöztem, vásároltunk egy telket Csíkszentmártonban, amelyen burgonya és répa termesztéssel próbálkoztunk. Mivel kis területen nem volt jövedelmező, kihasználva a tudásomat, 2012-ben feketeribizlit ültettünk a területre. (1200 tő)

Odafigyelést igénylő ribizli

A gyümölcsöst egyelőre nem tervezem bővíteni, mivel a ribizlis körüli teendőket szeretem saját magam végezni és ennél többet nem tudok vállalni, hiszen sok törődést, rendszeres odafigyelést igényel a gondozása.

Feldolgozó épület

2015-ben már 500 kg ribizlit gyűjtöttünk be, aminek a feldolgozásához szükség volt darálóra és présre, amiket meg is vásároltuk. Ezzel egyidőben elindult a feldolgozónak szánt épület is, ami év végére már szinte elkészült.

2016-ban befejeződött az építkezés, továbbá megvásároltuk a pasztőrözéshez, csomagoláshoz szükséges gépeket, tartályokat, így jelenleg egy teljes gépsor áll rendelkezésünkre, amellyel alma-, murok-, cékla-, körte, illetve ribizlilevet tudunk előállítani és ún. Bag-in-Box zacskókba vagy palackokba tölteni.

Feldolgozzuk a gazdák által hozott gyümölcsöt

Az őszi gyümölcsszüret indulásával fogadni tudjuk a helyi és a szomszédos települések gyümölcstermesztőit, időpontot vagy érdeklődni telefonon keresztül lehet kérni.

Népszerű gyümölcsléfogyasztás

Meglátásom szerint egyre nyitottabbá válnak az emberek a természetes gyümölcslevek fogyasztása iránt - a városiak és a vidékiek egyaránt. Saját célom ugyanakkor, hogy tiszta üzemben, köpenyben, gumikesztyűvel dolgozzunk, megfelelő minőségű gyümölcslevet állítsunk elő, hogy az emberek gondolkodás nélkül hozzák termésüket, és később is szívesen térjenek vissza hozzánk.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Alma, petrezselyem, zeller, citromfű natúrlé 2L – Elfruct” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Helyénvaló helyit!