fbpx
My Cart
0,00 lei
Termelőink termékei

Barangolás a hagyományos népi mesterségek világában DVD- Sajtkészítés

29,00 lei

“Rövid dokumentumfilm a sajtkészítés hagyományos mesterségéről, amelyet a mai napig gyakorolnak Székelyföldön. A film érdekfeszítően, művészi stílusban bemutatja, hogyan készülnek a tej alapanyagból különböző ízletes sajtok.
SZÉKELYFÖLD egy csodálatos világ: tündérek és óriások földje, gyönyörű és embert próbáló is egyben. Élhető tér, épített és természetes szépségekkel, emberekkel, akik belakják és formálják ezt a tájat. MEZŐGAZDASÁG-ÁLLATTENYÉSZTÉS-sel foglalkoznak itt már ősidők óta, ekék és állatok csordája alakítja a lankás dombok arculatát. Köveit, szikláit KŐFARAGÓk formálják művészi alkotásokká, épületekké vagy csak egyszerűen utakká, melyeken járva a mindenkori Vándor megcsodálhatja e vidék szépségeit. Utad során pihenj meg Vándor, az ezüstcsobbanású patakoknál, hallgasd a nyájak lágy kolompját, figyeld a SAJTKÉSZÍTÉS csodáját, hogyan lesz a fehérlő tejből éhet oltó, szájban olvadó omlós sajt. Gyönyörködj a MÉHÉSZKEDŐ szorgoskodásában, a napsugarakként aranyló méz csillogásában.
Kis falvak barátságos, munkaszerető lakóinak házaiban nemcsak a testet, de a lelket is melegítik a KÁLYHAKÉSZÍTÉS remekművei: a míves-mázas cserépkályhák. A SZÍJKÉSZÍTÉS csínját-bínját megfigyelve olyan szíjra tehetsz szert mely „több tíz éven keresztül teszi a dolgát: tartja a nadrágot”. És semmiképp ne távozz erről a tájról Vándor, mielőtt a HANGSZERKÉSZÍTÉS aprólékos, lelket átható munkája eredményeként megszülető gardonyt meg nem szólaltatod.
Hisz ez a táj nemcsak látvány, meg íz, meg illat, hanem muzsika is. Tündérország.”

Kategória
Címke

Termelő

Háromszéki Közösségi Alapítvány

A Háromszéki Közösségi Alapítvány egy, az ARC (Asociatia pentru Relatii Comunitare) és a Partnerségért Alapítvány által koordinált országos program keretén belül jött létre 2010-ben, helyi kezdeményezésre.

Küldetése a háromszéki emberek életének jobbá tétele az erőforrások mozgósításával és fejlesztésével, a helyi és regionális közösségi kezdeményezések megvalósítása érdekében.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Barangolás a hagyományos népi mesterségek világában DVD- Sajtkészítés” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét − 2 =

Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping