Coada șoricelului – Achillea millefolium –
Produs anterior
Înapoi la produse
Lămâiță ~40g
15,50 lei
Urmatorul produs
Ceai de mentă ~40g
15,50 lei
Coada șoricelului ~40g
15,50 lei
Coada șoricelului
Brand
Brand
Flórián Albert producător- Halasági Csibi
[:ro]
Halasági Csibi
Plante medicinale și produse preparate din plante medicinale
Familia noastra provine dintr-un mic sat de basm din Transilvania, așezat la poalele munților Harghit, anumită Orotva. Aici a început să se ocupe cu ierburi medicinale bunicul său Csibi Imre în anii '70. Combinând cunoștințele sale și experiența lăsată în urmă cu tradițiile folclorice, și noi continuăm colectarea, cultivarea și prelucrarea ierburilor.
Imre Csibi a experimentat puterea vindecătoare a plantelor încă din copilărie, pentru că mama lor, mătușa Maria, a folosit ierburi pentru a-i remedia dacă ar fi venit vreun necaz sau boală în familia ei. De asemenea, a făcut prima rețetă de unguent, din ceară de albine, rozmarin și untură, care era ”Unguentul” . Mai târziu, unchiul Imre a început sa incorporeze și plante medicinale în unguent, astfel devenind ”unguentul vindecător”.
Familia noastră se ocupă cu cultivarea ierburilor, precum și cu colectarea și prelucrarea speciilor sălbatice. De la recoltare până la uscare, până la prelucrare, folosim metode blânde, pentru a conserva cât mai bine substanțelor active valoroase din plante.
Considerăm că este important să căutăm și să păstrăm vechile rețete și tratamente care pot fi găsite în continuare în cultura locală și în familiilor noastre și putem trăi cu încorporarea acestor tradiții în viața noastră de zi cu zi.
Consumul de ceai aduce o vrajă în viața de zi cu zi. Pentru a pregăti un ceai de calitate, opăriți două lingurițe de plante medicinale într-un sfert de litru de apă și lăsați-l să stea timp de 10 până la 15 minute și apoi se filtrează. În funcție de compoziția amestecului pot fi consumate 2-3 cești zilnic cu o jumătate de oră înainte de mese, urmată de o pauză de o săptămână după trei săptămâni de utilizare regulată. Pentru a îndulci folosiți miere, când temperatura ceaiului scade până la temperatura corpului, astfel mierea își păstrează ingredientele valoroase.
[:hu]Gyógynövények és gyógynövényes termékek
Családunk egy kis mesebeli erdélyi, a Hargita lábánál fekvő faluból, Orotváról származik. Itt kezdett el a nagyapám, Csibi Imre a 70’-es években gyógynövényekkel foglalkozni. Az ő tudását ötvözve a népi gyógyászat tapasztalataival, mi is folytatjuk a gyógynövények gyűjtését, termesztését és feldolgozását.
Csibi Imre már gyerekkorában tapasztalta a növények gyógyító erejét, mivel édesanyjuk, Márika néni gyógyfüveket használt orvoslásukra, ha bármi baj vagy betegség érte a családot. Az első kenőcsreceptet is ő állította össze, méhviaszból, rozmaringból és disznózsírból, ez volt az Ír. Később Imre bácsi kezdett el gyógynövényeket belekeverni az írbe, így lett a gyógyír.
Napjainkban is családunkkal foglalkozunk úgy a gyógynövények termesztésével, mint a vadon élő fajok gyűjtésével és feldolgozásával. A begyűjtéstől a szárításon át, egész a feldolgozásig természet és növénybarát eljárásokat alkalmazunk, hogy megőrizzük a növényekben található értékes hatóanyagokat.
Fontosnak tartjuk, hogy felkutassuk és megőrizzük azokat a régi recepteket és gyógymódokat, amelyek még fellelhetőek népünk és családunk kultúrájában, és ezeket a hagyományokat a mindennapjainkba beépítve élhessük meg és adhassuk tovább.
A teafogyasztás varázslatot hoz mindennapjainkba. Egy minőségi tea elkészítéséhez forrázzunk le két kávéskanálnyi gyógynövényt egy negyed liter vízzel, hagyjuk 10-15 percet állni, majd szűrjük le. Az összetételtől függően napi 2-3 csészényi tea fogyasztása javasolt, fél órával étkezés előtt. Három hét fogyasztás után egy hét szünetet kell tartani. Édesítőként méz használata javasolt, amelyet a test hőmérsékletűre hűlt teába tegyünk, így a méz megőrzi értékes összetevőit.
[:]

Recenzii (0)
Fii primul care adaugi o recenzie la „Coada șoricelului ~40g” Anulează răspunsul
Recenzii
Nu există încă recenzii.