fbpx
My Cart
0,00 lei
Termelőink termékei
Nincskészleten

Erdei bioméz 500g Szász

15,00 lei

Erdei bioméz 500g

Elfogyott

Szász Ilyés méhész

Leírás

Az erdei méz színét nem a gazdag virágportartalom adja, mint a virágmézek esetében, hanem a magas ásványanyag koncentrációtól ragyog olyan bársonyosan, sötéten. Ez a mézfajta ugyanis az erdőkben élő levéltetvek közbenjárásával készül.

Az ember számára nemcsak különleges ásványi összetevői teszik nagyon értékessé, hanem azok aránya, szervezetünk számára könnyen hasznosítható formái is. Vérképünket, egészséges lendületünket gyorsan kiegyensúlyozza, táplál, gyógyít, harmonizál, mint minden, ami a kaptárból származik. Marad ereje, akár Ámor nyilainak felfrissítésére is.

Termelő

Szász Ilyés magánvállalkozó

Föld ereje,
Nap melege
Virágok gyógyító ereje,
Kaptárzenében megérlelve,
Ott az aranyló mézben.
Használja egészsére
"A méhek csodára képesek"

Írta Örösi Pál Zoltán, a nagy méhész, kutató, elismert tudós. Ez a -viaszvárosba épített, virágillatú, magas szinten szervezett csoda magával ragadott minket is. Az ismeretség négy rajjal kezdődött. Kíváncsiság és csodálat egyre beljebb csalt e különleges világ titkainak kifürkészésében. Így jelenleg mintegy 350 méhcsalád gondozói vagyunk. Egy színes, egyedi élet részesei, kik jutalmul - virág és méh titkos szövetségének tanúi lehetnek.

Termelünk akác-, hárs-, havasi- virágmézet, virágport, propoliszt.

Akácvirágra lemegyünk Délre a Dunáig, majd onnan jövünk fel a Kárpátokon. Hazaérve 2-3 hetet a havasi méhlegelőkön, vágottasokban töltünk, majd ismét lemegyünk a Kárpátokon túlra, Dobrudzsába a hársvirágzásra. A havasi méhlegelőkön marad egész nyáron mintegy 80-100 méhcsalád. Itt történik a családok frissítése, szaporítása, az anyanevelés is. Innen, a Sóvidék öléből, Parajdról értékesítjük megtermelt mézünket. Mintegy tíz éve foglalkozunk a direkt eladással, ami igényessé és változatossá tette termékeinket.
2006-tól méhészetünk bioméhészeti engedéllyel rendelkezik.

Télen, jól felszerelt asztalos műhelyemben - méhész-asztalosként - kaptárakat, keretléceket készítek megrendelésre. Méretre bármilyen kaptártípust vállalok.
SAPARD pályázattal egy másik régi álmunk vált valóra - a műlép készítés.
Hidegen hengerelt, jó minőségű műlépet készítünk, bármilyen méretre. Lehetőségünk van a kliensnek saját viaszát kiönteni amennyiben ez legalább 50 kg.

A havasi méhlegelokön marad egész nyáron mintegy 80-100 méhcsalád.A havasi vegyes virágmézet, virágport termelnek itt a méhcsaládok. A virágpor a természetben fellelhető egyik legkomplexebb élelmiszer. Vitaminok, enzimek, aminosavak, makro- és mikroelemek, keserűanyagok, illóolajak és más gyógyhatású anyagok természetes forrása.

Szász Ilyés méhész

További információk

Tömeg

500 gr

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Erdei bioméz 500g Szász” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × kettő =

Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping