My Cart
0,00 lei
Helyénvaló Helyi Bolt | Egy helyen nagyon sok helyi termék

Erdei gyümölcsös sörbet 230 g-Tofigem

12,00 lei

SKU 00002231
Kategória
,
Tofigem

Termelő

Tófalvi L-M Lajos családi vállalkozás

Nevem Tófalvi Zita, Fenyőkúton élek a családommal. 2016-ban indítottuk útjára kis családi vállalkozásunkat, amelynek fő tevékenysége gyümölcs- és zöldség feldolgozása.

Igazából az ötletet egy filmből vettem (2002 körül), ahol egy vidékre költözött fiatal nő, anyagi gondjai megoldása végett a kertjében termett almából lekvárt főz, amit kezdetben a faluban próbál meg értékesíteni. A film végére, már kamion számra érkezik a megrendelés. Már azon az estén felötlött bennem, hogy én is élek az adott lehetőségekkel és a környék vadgyümölcseiből készült termékekkel kiegészítem a családunk bevételét.

Kezdetben csak áfonyás termékeket készítettünk, de évről évre mindig jött valami új igény és mostanra már közel 50 termékünk van. A termékskálánk nagy része vadon termett erdei gyümölcsökből készül, amelyek sokkal vitamindúsabbak és ízletesebbek a termesztett társaiknál.

Értékesítés szempontjából a kamionnál még nem tartunk, de nem is tűztük ki célul. Be vagyunk kapcsolódva egy olyan turisztikai programba, ahol termékkóstolással egybekötött értékesítés zajlik a székhelyen.

Alkalmazottak száma: többnyire családon belül.  Gyümölcs tisztításnál, válogatásnál (pl. homoktövis, tőzegáfonya), ha nem győzöm, hívok segítséget, szomszédot, vagy barátnőmet.

Termésgyűjtés: körülbelül 4.5 hektáron

Értékesítés: vásárokon, rendezvényeken, üzletekben, baráti körben

Tofigem
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Helyénvaló helyit!