fbpx
My Cart
0,00 lei
Termelőink termékei

Orvosi zsálya

15,50 lei

Termelő

Flórián Albert Halasági Csibi

Gyógynövények és gyógynövényes termékek

Családunk egy kis mesebeli erdélyi, a Hargita lábánál fekvő faluból, Orotváról származik. Itt kezdett el a nagyapám, Csibi Imre a 70’-es években gyógynövényekkel foglalkozni. Az ő tudását ötvözve a népi gyógyászat tapasztalataival, mi is folytatjuk a gyógynövények gyűjtését, termesztését és feldolgozását.

Csibi Imre már gyerekkorában tapasztalta a növények gyógyító erejét, mivel édesanyjuk, Márika néni gyógyfüveket használt orvoslásukra, ha bármi baj vagy betegség érte a családot. Az első kenőcsreceptet is ő állította össze, méhviaszból, rozmaringból és disznózsírból, ez volt az Ír. Később Imre bácsi kezdett el gyógynövényeket belekeverni az írbe, így lett a gyógyír.

Napjainkban is családunkkal foglalkozunk úgy a gyógynövények termesztésével, mint a vadon élő fajok gyűjtésével és feldolgozásával. A begyűjtéstől a szárításon át, egész a feldolgozásig természet és növénybarát eljárásokat alkalmazunk, hogy megőrizzük a növényekben található értékes hatóanyagokat.

Fontosnak tartjuk, hogy felkutassuk és megőrizzük azokat a régi recepteket és gyógymódokat, amelyek még fellelhetőek népünk és családunk kultúrájában, és ezeket a hagyományokat a mindennapjainkba beépítve élhessük meg és adhassuk tovább.

A teafogyasztás varázslatot hoz mindennapjainkba. Egy minőségi tea elkészítéséhez forrázzunk le két kávéskanálnyi gyógynövényt egy negyed liter vízzel, hagyjuk 10-15 percet állni, majd szűrjük le. Az összetételtől függően napi 2-3 csészényi tea fogyasztása javasolt, fél órával étkezés előtt. Három hét fogyasztás után egy hét szünetet kell tartani. Édesítőként méz használata javasolt, amelyet a test hőmérsékletűre hűlt teába tegyünk, így a méz megőrzi értékes összetevőit.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Orvosi zsálya” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Helyénvaló helyit!