fbpx
My Cart
0,00 lei
Termelőink termékei
Nincskészleten

Bio virágpor 130g Szász

13,00 lei

Polen ecologic

Elfogyott

Szász Ilyés méhész

Leírás

Minden információ, ami egy élethez szükséges egy növény számára, ott rejlik a virágporszemcsébe zárva. Hordozza a titkot, minek eredményeképpen a Nap fényéből és Föld melegéből élet lesz.

Minden benne van, amire táplálékként sejtjeinknek szüksége lehet: a mindent szabályozó vitaminoktól, az élő anyag építéséhez szükséges nyomelemekig, a fehérjék aminosavak névre hallgató alapkövéig. Sajnos mindezen kincseket egy cellulóz burok tartja magába zárva, és szervezetünk alig fér hozzá e kincses ládika tartalmához. De ha meglocsoljuk citromlével vagy vörösborral, esetleg joghurtba, vagy mézbe keverjük, akkor kitárják titkaikat a színes kis pollenszemek, tündérországba repítve sejtjeinket.

Minden szervünk táplálója, varázslatos gyógyítója, egyensúlyba hozója, és harmóniában tartója lehet. Talán nem túlozunk, azt állítva, hogy még messze nem ismerjük valódi értékét, fontosságát szervezetünk számára. Fogyasztásával magunkhoz vesszük a természet egyik legnagyobb ajándékát, legértékesebb kincsét: a mesebeli „örök ifjúság” forrását, Isten adta csodaszerét.

Termelő

Szász Ilyés magánvállalkozó

Föld ereje,
Nap melege
Virágok gyógyító ereje,
Kaptárzenében megérlelve,
Ott az aranyló mézben.
Használja egészsére
"A méhek csodára képesek"

Írta Örösi Pál Zoltán, a nagy méhész, kutató, elismert tudós. Ez a -viaszvárosba épített, virágillatú, magas szinten szervezett csoda magával ragadott minket is. Az ismeretség négy rajjal kezdődött. Kíváncsiság és csodálat egyre beljebb csalt e különleges világ titkainak kifürkészésében. Így jelenleg mintegy 350 méhcsalád gondozói vagyunk. Egy színes, egyedi élet részesei, kik jutalmul - virág és méh titkos szövetségének tanúi lehetnek.

Termelünk akác-, hárs-, havasi- virágmézet, virágport, propoliszt.

Akácvirágra lemegyünk Délre a Dunáig, majd onnan jövünk fel a Kárpátokon. Hazaérve 2-3 hetet a havasi méhlegelőkön, vágottasokban töltünk, majd ismét lemegyünk a Kárpátokon túlra, Dobrudzsába a hársvirágzásra. A havasi méhlegelőkön marad egész nyáron mintegy 80-100 méhcsalád. Itt történik a családok frissítése, szaporítása, az anyanevelés is. Innen, a Sóvidék öléből, Parajdról értékesítjük megtermelt mézünket. Mintegy tíz éve foglalkozunk a direkt eladással, ami igényessé és változatossá tette termékeinket.
2006-tól méhészetünk bioméhészeti engedéllyel rendelkezik.

Télen, jól felszerelt asztalos műhelyemben - méhész-asztalosként - kaptárakat, keretléceket készítek megrendelésre. Méretre bármilyen kaptártípust vállalok.
SAPARD pályázattal egy másik régi álmunk vált valóra - a műlép készítés.
Hidegen hengerelt, jó minőségű műlépet készítünk, bármilyen méretre. Lehetőségünk van a kliensnek saját viaszát kiönteni amennyiben ez legalább 50 kg.

A havasi méhlegelokön marad egész nyáron mintegy 80-100 méhcsalád.A havasi vegyes virágmézet, virágport termelnek itt a méhcsaládok. A virágpor a természetben fellelhető egyik legkomplexebb élelmiszer. Vitaminok, enzimek, aminosavak, makro- és mikroelemek, keserűanyagok, illóolajak és más gyógyhatású anyagok természetes forrása.

Szász Ilyés méhész

További információk

Tömeg

130 gr

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Bio virágpor 130g Szász” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping