Alpar Kovács din Mujna

Produse lactate obținute din propria gospodărie

Alpar Kovács și-a înființat micul procesator de lapte în Mujna în 2014.  Tatăl său a fost de asemenea implicat în prelucrarea laptelui de vacă din anul 1998,  astfel că manufactura brânzeturilor și a untului făceau parte din viața cotidiană a familiei. Din cauza bolii, această tradiție a fost întreruptă pentru câțiva ani, dar Alpar a reluat afacerea de familie.

Tatăl lui a procesat 5000 l de lapte pe zi - spune Alpár. În prezent, acestea sunt de 500 de litri, au 45 de vaci, dar cresc constant stocul. Lucrarea este realizată de membrii familiei, au doi angajați. Produsele lor sunt fabricate la domiciliu, brânzeturile sunt înnodate manual, iar alte procese sunt realizate manual, opărire și screening. Acestea fac brânză prăjită din lapte pasteurizat, brânză de vaci, smântână și brânză. Produsele lor lactate fabricate manual nu conțin aditivi, nici cultura laptelui, nici conservanți, astfel încât maturitatea lor este atât de scurtă.

Afișez toate cele 4 rezultate

Arată 24 60